news
shop
history
discography
concerts
audio
video
press
links
contact
search on www.popoisdioh.com
newsletter subscription
 

DARK ENTRIES [BE] - july 2012

by Kurt Ingels

 Een Franse groep met wortels in vruchtbare batcave gothic rock grond, da’s deze Popoï Sdioh die ooit als Land of Passion door het leven ging. Met het debuut “Popoï Sdioh” (2003) wou men meer muzikale ruimte om z’n creatieve ei kwijt te kunnen en niet vastgepind te blijven op het batcave genre. De ruimte leek evenwel verstikkend te werken want Popoï Shdioh verdween in het niets om nu, anno 2012, opnieuw met een volwaardig album, “Before and After Party” uit te pakken.

Een album dat de optie om genreoverstijgende muziek te maken verder zet, al zal een geoefend oor wel nog de prettig gestoorde batcave invloeden herkennen. Eén en ander wordt overgoten met een soort Amerikaanse industrial melange die snijdende metal gitaren en kermend schroot combineert. Ik stel me een batcave Ministry voor, waarbij kracht en haantjesgedrag met de waanzin van roze batvace jurken en fluo hanenkammen wordt gecombineerd. Chaos, waarin de luisteraar vooral moet willen luisteren om het muzikale genie te ontdekken. Al is het natuurlijk maar wie of wat je een genie noemt.

Na “Confusion”, een wat verwarrende opener die z’n naam niet gestolen heeft, wordt driftig de vettige rock’n roll bel geluid en die klinkt scherp, driftig en giftig met als hoogtepunten de gespierde batcave van “Nu Flesh”, het ietwat mildere maar ook sterk naar death rock knipogende “Back To Wawa” en het prettig gestoorde en me aarzelend aan Virgin Prunes herinnerende “Bonobo’s Party”. Virgin Prunes is overigens een naam die me meermaals te binnen schiet (en goed raak) bij het beluisteren van deze “Before And After Party”. Hoewel Popoï Sdioh uit een ander muzikaal vaatje tapt weten de Fransen die typisch aandoenlijke en gestoorde Virgin Prunes waanzin elegant te benaderen.

“Musique Pour Barrage” is een merkwaardig stukje collage, nog merkwaardiger is het feit dat de digipak 16 nummers telt terwijl ik, net als de cd speler, er op de cd maar 15 kan ontwaren. “En Ascenseur 1” lijkt me te ontbreken. Maar goed, we vergeven het Popoï Sdioh, die met “Before And After” een moeilijk maar gestaag groeiend album hebben gemaakt voor wie luisterbereid is.

Kurt Ingels / 30/07/2012

http://www.darkentries.be/nl/cds/popoi-sdioh-before-and-after-party/